call

استانداردهای ISO

امروزه داشتن یک سیستم مدیریتی در هر کسب و کاری می‌تواند آن کسب و کار را بسیار توانمند کند. سیستمهای مدیریتی، روش‌هایی را توصیف می‌کنند که شرکت‌ها در شناخت محیط خود و در نتیجه تعیین نیازمندی‌های ذینفعان و تدوین استراتژی‌ها، ساختارها و فرایندهای خود، به طور سیستماتیک عمل کنند، و در راستای توانمندی خود گام بردارند. همچنین این سیستم ها اجرای فرایندهای سازمانی روان را تضمین می‌کنند و با ایجاد مکانیزم هایی باعث می شوند که سازمان‌ها به نتایج برنامه‌ریزی‌شده خود دست یابند.

همه‌ی این فعالیت ها فقط و فقط به دنبال یک هدف مشخص است و آن هم کسب رضایت ذینفعان و البته مشتریان؛ و این مهم حاصل نمی شود مگر با رعایت یک سری از اصول اثبات شده مدیریتی که چکیده آن در استاندارهای بین‌المللی مدیریت گنجانیده  شده است.

سازمان بین الملی استاندارد یک سازمان غیر دولتی است که از نهادهای استاندارد ملی بیش از 160 کشور دنیا به وجود آمده است. مثلاً، سازمان ملی استاندارد ایران (ISIRI) یکی از اعضاء سازمان استاندارد بین المللی است که در توسعه و ارتقای استانداردهای بین المللی برای فناوری، فرآیندهای آزمایش علمی، شرایط کاری، مسائل اجتماعی و دیگر موارد همکاری می کنند.

سازمان بین‌المللی تعیین استاندارد (ISO)  متشکل از نمایندگان موسسات استانداردسازی ملی است. این سازمان غیردولتی در سطح وسیع به وضع استانداردهای کلی و جزئی برای هماهنگ‌کردن استانداردهای متفاوت جهانی می‌پردازد. در عمل ایزو به صورت یک کنسرسیوم با ارتباطات قوی با دولت‌ها فعالیت می‌کند. این مؤسسه انواع استانداردهای تجاری و صنعتی جهانی را تعیین می‌نماید. مرکز ایزو در ژنو سویس قرار دارد.[۱] ایزو کار رسمی خود را از تاریخ بیست و سوم فوریه ۱۹۴۷ آغاز کرده‌است. این سازمان به ترویج جهانی استانداردهای اقتصادی و صنعتی می‌پردازد تا مبادلات صنایع و فنون مختلف را در یک راستا هماهنگ کند.

سازمان بین‌المللی استانداردسازی، باآنکه یک سازمان غیردولتی است، به‌دلیل این که استانداردهای آن تبدیل به قوانین می‌گردد، از بیشتر سازمان‌های غیردولتی قدرتمندتر است.

سازمان بین المللی استاندارد یک فرآیند شش مرحله‌ای برای تدوین استانداردها دارد. مراحل شامل موارد زیر است:

مرحله پیشنهاد: اولین گام در توسعه یک استاندارد جدید زمانی شروع می‌شود که انجمن‌های صنعتی یا گروه‌های مصرف‌کننده درخواستی ارائه دهند. کمیته ISO مربوطه تعیین می‌کند که آیا واقعاً استاندارد جدیدی لازم است یا خیر.

مرحله مقدماتی: یک گروه برای تهیه پیش‌نویس کاری استاندارد جدید، تشکیل می‌شود. این کارگروه متشکل از کارشناسان موضوع و ذی‌نفعان صنعت است. زمانی که پیش‌نویسْ رضایت‌بخش تشخیص داده شود، کمیته مادرِ گروه کاری تصمیم می‌گیرد که کدام مرحله بعدی رخ دهد.

مرحله کمیته: این یک مرحله اختیاری است که طی آن اعضای کمیته اصلی، پیش‌نویس استاندارد را بررسی می‌کنند و نظر می‌دهند. زمانی که کمیته در مورد محتوای فنی پیش‌نویس به اجماع رسید، می‌تواند به مرحله بعدی برود.

مرحله استعلام: در این مرحله، پیش‌نویس استاندارد بین‌المللی  (DIS)برای نظرات و در نهایت رأی‌گیری بین اعضای ISO توزیع می‌شود. اگر DIS در این مرحله بدون هیچ تغییر فنی تأیید شود،ISO  آن را به‌عنوان استاندارد منتشر می‌کند. در غیر این صورت به مرحله تأیید منتقل می‌شود.

مرحله تأیید: پیش‌نویس استاندارد به‌عنوان پیش‌نویس نهایی استاندارد بین المللی (FDIS) به اعضای ISO  ارائه می‌شود. آن‌ها به تأیید استاندارد جدید رأی می‌دهند.

مرحله انتشار: اگر اعضای ISO استاندارد جدید را تأیید کنند، FDIS به‌عنوان یک استاندارد رسمی بین‌المللی منتشر می‌شود.

درنهایت هم اعضای شرکت‌کننده ISO در مورد تأییدیه‌های استاندارد رأی می‌دهند. یک استاندارد باید از حداقل دو سوم اعضای شرکت کننده رأی مثبت و نهایتا حداکثر از یک چهارم اعضای شرکت‌کننده رأی منفی دریافت کند.

اهداف این پروژه:

گواهینامه ISO یک مهر تأیید شخص ثالث است که نشان می‌دهد یک شرکت یا کسب‌و‌کار به یکی از استانداردهای بین المللی و منتشر‌شده توسط سازمان بین المللی استاندارد (ISO) پایبند است. هر استاندارد مزایای خود را در هر صنعتی ارائه می نماید. ، با این حال مزایای مشترک در تمامی گواهینامه های ایزو عبارتند از:

اعتبار بین المللی: گواهینامه ISO برای کمک به سازمان برای ایجاد اعتبار در تجارت جهانی حیاتی است.

رضایت مشتری: استانداردهای ISO برای کمک به کسب‌و‌کارها طراحی شده‌اند تا خدمات بهتری را به مصرف‌کنندگان خود ارائه دهند و درنتیجه رضایت مشتری را افزایش دهند.

ورود به مناقصات دولتی: برای شرکت در اکثر مناقصات دولتی، گواهی استانداردهای مدیریتی مورد نیاز است.

بهبود کارایی و اثربخشی سازمانی: دریافت گواهینامه ISO باعث بهبود کارایی و اثربخشی سازمان می‌شود.

کیفیت محصول و خدمات: دریافت گواهینامه ISO تضمین می‌کند که کیفیت محصول و خدمات مطابق با الزامات تعیین شده است و احتمال رد سفارش محصول ناشی از محصولات معیوب را کاهش می‌دهد.

توسعه بازار: گواهینامه ISO اعتبار شرکت را افزایش می‌دهد و مستقیماً به بازاریابی و توسعه بازارکمک می‌کند.

تاریخچه و سوابق شرکت کاین در این حوزه:

شرکت کاین بعنوان یک شرکت پیشرو از سال1381 فعالیت خود را در حوزه  مشاوره‌ی استاندارهای سیستم‌های  مدیریتی آغاز نموده و توانسته است در این راستا خدمات ارزنده ای در سطح ملی داشته باشد که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • •مشاوره طراحی و استقرار استاندارهای مدیریت کیفیت در شرکت همراه اول
  • •مشاوره طراحی و استقرار استاندارهای مدیریت کیفیت، زیست محیطی و ایمنی و بهداشت شغلی(IMS) در شرکت ارتباطات زیرساخت
  • •مشاوره طراحی و استقرار استاندارهای مدیریت کیفیت، زیست محیطی و ایمنی و بهداشت شغلی(IMS) در شرکت پتروشیمی خوارزمی بندرامام
  • •مشاوره طراحی و استقرار استاندارهای مدیریت کیفیت (ISO9001) در شرکت های مخابراتی استانهای یزد، آذربایجان غربی، قزوین و کرمان
  • •استقرار سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد ISO9001 در شرکت ره آوران فنون پتروشیمی
  • و…
© KAYEN 2023 / ALL RIGHTS RESERVED.
Close